tortille z tuńczykiem i selerem marynowanym

0 (0 ocen)

  • 15 min

pyszny, prosty sposób na szybki obiad lub kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 tortille

    puszka kukurydzy
    puszka tuńczyka w kawałkach
    słoiczek marynowanego selera
    2 - 3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz kolorowy

    pęczek bazylii
    suszone pomidory z czosnkiem

Tortille z tuńczykiem i selerem marynowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę, tuńczyka i seler odcedzamy. Następnie przekładamy do miski. Dodajemy majonez. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym.
  • 2. Każdą tortillę smarujemy sałatką z tuńczyka, posypujemy posiekaną bazylią i posypujemy płatkami suszonych pomidorów i czosnkiem. Zawijamy. Podgrzewamy na patelni z każdej strony po 3 - 4 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy