Tortille meksykańskie

4.33 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kolejna wariacja na temat tortilli :)

Składniki:

  • 3 tortille 30 cm
    500 g mięsa mielonego
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    2 cebule
    ok. 3/4 szklanki sosu meksykańskiego
    ok. 1/4 szklanki sosu z sambalem
    sól, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.33 (176 ocen)

Tortille meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do tortilli 1. Cebulę pokroić i zeszklić, dodać mięso i podsmażyć. Fasolę i kukurydzę osączyć i dodać do mięsa, a następnie zalać sosami i doprawić do smaku.
  • 2. Nadzienie rozdzielić na trzy części i nałożyć na tortille, a następnie zawinąć. Można je obsmażyć na patelni grillowej, albo tak jak ja w opiekaczu do kanapek. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Mięso Farsz

Notka redakcyjna

PP_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować