Tortilla ze szpinakiem i łososiem

4.49 (152 ocen)

Ślimaczki z tortilli wypełnione twarogowym serkiem śmietankowym ,świeżym szpinakiem oraz wędzonym łososiem.Tak przygotowaną przekąskę możemy zabrać ze sobą na piknik lub zapakować w pudełeczko do pracy.

Składniki:

  • 4 placki tortilli pszennej
    100 g śmietankowego serka twarogowego
    300 g wędzonego łososia na gorąco
    2 garście świeżych liści szpinaku
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Tortille Tortille Przystawki Tortilla

Tortilla ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na każdym placku tortilli rozsmarowujemy ok. 2 łyżek serka śmietankowego.
    Układamy umyte i wysuszone liście szpinaku oraz porwanego na małe kawałki łososia.
  • 2. Zwijamy każdą tortillę w rulon.
    Kroimy na małe ukośne kawałki.
    Podajemy na zimo np. jako przystawka/przekąska.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Łosoś wędzony Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Lunch Dania do szkoły

Podobne przepisy

To może cię zainteresować