sos:
250 g czerwonej soczewicy
150 g pomidorów z puszki lub 2 świeże pomidory, sparzone obrane ze skórki, pokrojone w kostkę
2 łyżki masła
cebula
marchewka
3 ząbki czosnku
mielony kmin rzymski
mielony zielony pieprz
oregano
majeranek
lubczyk
sól
cukier
opcjonalnie chili
Tortilla z czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SOS: Soczewicę gotujemy na miękko. Na maśle dusimy cebulę, czosnek i pokrojoną w drobną kostkę marchewkę. Uduszone warzywa dodajemy do soczewicy. Dodajemy również pomidory. Gotujemy razem około 10 minut. Przyprawiamy do smaku.
2.Każdą tortillę smarujemy sosem, posypujemy serem. Na środek kładziemy parówkę/kabanosa. Tortille zawijamy obsmażamy ze wszystkich stron na patelni. Ozdabiamy świeżą bazylią.
Komentarze