nadzienie;
400 g mięsa mielonego
puszka czerwonej fasoli
1 cebula
4-5 pieczarek
pół puszki pomidorów w przecierze
pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
czerwona czubrica do smaku lub inna pikantna przyprawa.
sól, pieprz, olej do smażenia
Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę.
W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić.
Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania.
Podgrzewać w mikrofali na gorąco.
Komentarze