Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Proste nadziane placki

  • 60 min

Składniki:

  • 6 placków tortilla

    nadzienie;
    400 g mięsa mielonego
    puszka czerwonej fasoli
    1 cebula
    4-5 pieczarek
    pół puszki pomidorów w przecierze
    pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
    czerwona czubrica do smaku lub inna pikantna przyprawa.
    sól, pieprz, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę.
    W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić.
    Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
    Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania.
    Podgrzewać w mikrofali na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować