Tortilla italiana

0 (0 ocen)

  • 5 min

Meksykańska tortilla z włoskimi dodatkami

  • 5 min

Składniki:

  • 1 porcja:
    1 placek tortilli
    1/2 pomidora
    1/2 kulki mozarelli (50g)
    1 łyżeczka pesto

Tortilla italiana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora i mozarellę kroimy w plastry.
  • 2. Na tortilli układamy pomidora, ser i robimy zielony pasek z pesto. Właściwie nie ma to znaczenia, można cały placek posmarować pesto i obłożyć większą ilością dodatków.
  • 3. Zwijamy tortille w rulon, uważając, żeby nie powypadały nam dodatki.
  • 4. Smażymy po parę minut z każdej strony na gorącej, suchej patelni. Świetnie sprawdzi się patelnia grillowa. Przekrajamy pod skosem na pół i podajemy.

Porady

Zamiast pesto można użyć świeżej bazylii. Bogatszy smak uzyskamy zastępując świeżego pomidora pomidorem suszonym. Dobrze sprawdzi się to zimą, kiedy ciężko o dobre, dojrzałe pomidory.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy