Tortilla hiszpańska z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać o ugotować. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę, zblanszowanego brokuła, odsączona kukurydzę i plasterki chorizo. podsmazyć 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostra papryką. Wymieszać z pokrojonymi w plasterki ziemniakami.
2.Ziemniaki wymieszane z resztą dodatków przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać roztrzepanymi jajkami. Zapiekać 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Można podawać z ketchupem. Smacznego :)
Porady
Jeśli ktoś ma patelnią przystosowaną do używania w piekarniku może ziemniaki z dodatkami zalać jajkami, podsmazyć 5 minut na małym ogniu i wstawić do piekarnika na 10 minut :)
Komentarze