Tortilla de patatas (ziemniaczana)

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Typowa potrawa hiszpańska

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki: 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - jajka: 4 sztuki
    - sól: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 0.5 szklanki

Tortilla de patatas (ziemniaczana) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki i cebula 1. Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plastry (ok. 2mm), cebulę w kostkę. Podsmażyć razem na oliwie z oliwek (lub oleju).
  • 2. Jajka rozbełtać w misce, posolić.
  • 3. Gdy ziemniaki i cebula ostygną dodać do jajek. Wymieszać razem i przelać na patelnie. Usmażyć z dwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy