1.Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski, dodajemy łyżkę oleju i połowę opakowania przyprawy gyros. Odstawiamy na parę godzin do lodówki.
2.Składniki na placki tortilli mieszamy ze sobą, do momentu aż smalec się rozpuści.
3.Ciasto dzielimy na mniejsze kulki. Rozwałkowujemy na cienkie placki, i wycinamy równe okrągłe placuszki ( ja przykładam talerz do dania głównego). Smażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni, po około minucie z każdej strony.
4.Warzywa myjemy.
Od kapusty pekińskiej odkrawamy grube białe-niejadalne części. Resztę siekamy. Pomidora, paprykę , ogórka i cebulę kroimy w średnią kostkę.Kukurydzę odsączamy z zalewy.
5.Kurczaka smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
6.Placki tortilli zwijamy i kolejno wkładamy farsz:
Kapusta pekińska, mięsko, kukurydza, pomidor, papryka, ogórek, cebula, kapustka kukurydza mięsko. Wkładamy na 5 minut do rozgrzanego piekarnika. Polewamy sosem czosnkowym.
Komentarze