Tortellini z sosem

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

We Włoszech tak bardzo mi smakowały, że postanowiłam zrobić je po powrocie do Polski.

Składniki:

  • 50 dag mąki
    4 jajka
    łyżka oliwy
    sól
    łyżka parmezanu
    sos paprykowy
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Tortellini z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy ze szczyptą soli. Wbijamy jajka i wlewamy oliwę. Wyrabiamy gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut.
  • 2. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka o śr. 5 cm. Składamy na pół i zlepiamy brzegi. Owijamy wokół wskazującego palca i krzyżujemy
    końce. Zlepiamy.
  • 3. Pierożki gotujemy do miękkości w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy i jeszcze ciepłe posypujemy parmezanem. Podajemy z sosem paprykowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować