Szpinakowe tortellini

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepyszne małe pierożki.W sam raz na przystawkę bądź kolację. Wyjątkowo pyszne nadzienie rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • Składniki :
    500g mąki,
    1 jajko,
    1 łyżeczka soli,
    1 szklanka ciepłej wody.

    Składniki nadzienie :
    1 opakowanie sera ricotta (ok 400g),
    6 pomidorów suszonych w zalewie,
    cebula,
    szpinak liście mrożone (3 kosteczki),
    sól, pieprz,
    oliwa.

Szpinakowe tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie w środku, wbij jajko dodaj wodę i sól. Ugnieć wszystkie składniki tak aby ciasto było sprężyste. Zawiń ciasto w folię do żywności i zostaw na 20 minut.
    Przygotowanie nadzienia : Cebulę pokrój w kostkę i na rozgrzanej oliwie podsmaż. Dodaj pokrojone pomidory oraz rozmrożony szpinak. Chwilę duś co jakiś czas mieszając. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj ser i wymieszaj składniki.

    Przygotowanie tortellini : Ciasto rozwałkuj cienko. Za pomocą małej szklanki wytnij kółka. Na środku ułóż niewielką ilość nadzienia i zlep końce tak aby powstały pierożki. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2016

Komentarze

Podobne przepisy