Tort ziemniaczany

0 (0 ocen)

  • Średni

Lubię gdy moje dania są kolorowe i smaczne;)

  • Średni

Składniki:

  • - ugotowane ziemniaki: 1.2 kilograma
    - kiełbasa np. zwyczajna: 0.5 kilograma
    - cebula: 4 sztuki
    - Czerwona papryka: 2 sztuki
    - śmietana 18%: 25 dekagramów
    - jajka: 5 sztuk
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
    - przyprawa do ziemniaków: 1 łyżka
    - ser: 15 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Tort ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażyć razem. Zdjąć z ognia, wymieszać z papryką pokrojoną w kostkę. Śmietanę roztrzepać z jajkami, majerankiem, solą, pieprzem i ostrą papryką. Ziemniaki pokroić w plastry, połowę ułożyć w natłuszczonym naczyniu, posypać połową warzyw z kiełbasą i połową sera. Zalać połową śmietanki. Powtórzyć czynności. Tort piec ok. 40min w temp. 180-200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.97 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort ziemniaczany

4.97 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort ziemniaczany

rzelkazag Prosta zapiekanka ziemniaczana doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. 2 godz. 20 min

To może cię zainteresować