Tort z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wymieszaj misce masło cukrem na lekką Puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku i ubijaj je z masą.
2.Do miski z masą przesiej połowę mąki ,proszek do pieczenia, sól i kakao i wymieszaj składniki drewnianą łyżką. Przesiej resztę mąki i kakao dobrze wymieszaj.
3.Dodaj wody, jeśli masa jest za gęsta. Rozdziel masę równo na dwie części formy wygładź powierzchnię szpatułką kątową lub łyżką. Piecz 15-20 minut.
4.Pozostaw biszkopt do ostygnięcia na kratce do studzenia ciast.
5.Nasączamy pierwszy krążek ponczem następnie wykładamy mus jabłkowy W tym czasie ubijamy śmietanę dodajemy, mieloną wanilię, śmietan fix, cukier puder i kilka kropli cytryny.
Komentarze