Tort z niespodzianką

4.5 (192 ocen)

Torcik jest lekki i pyszny!

Składniki:

  • biszkopt najlepiej ciemny
    750 g białego sera
    3 galaretki cytrynowe
    500 g kremówki do masy + 200 g do dekoracji
    opakowanie małych,ciepłych lodów
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Na biszkopt zakładamy obręcz tortownicy, a następnie układamy na nim ciepłe lody, wafelką w dół.
  • 2. 2.Galaretki rozpuszczamy w 650 ml gorącej wody, studzimy. Kremówkę ubijamy.
  • 3. 3.Do sera powolutku wlewamy tężejącą galaretkę , ciągle mieszając. Na koniec powoli dodajemy ubitą śmietanę, delikatnie mieszając
  • 4. 4.Tężejącą masę wykładamy do tortownicy, uważając by nie przewrócić lodów.Dekorujemy wg. uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować