1 gotowy spód tortowy o średni . 24 cm lub podłużne biszkopty
300 g malin
1 puszka brzoskwiń 800 ml
10 łyżeczek żelatyny
500 g jogurtu naturalnego
sok z ½ cytryny
400 g śmietany 36 %
Tort z musem brzoskwiniowo-malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na spód zakładamy obręcz tortownicy.
2.Maliny i brzoskwinie miksujemy w dwóch osobnych naczyniach. Jogurt mieszamy z cukrem i sokiem cytrynowym. Kremówkę ubijamy na sztywno.
3.Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Najpierw łączymy ją z 2 łyżkami jogurtu, po czym dodajemy ją do reszty masy.
4.Krem dzielimy na pół i dodajemy do malin i brzoskwiń. Gdy masy zaczną tężeć wykładamy je na biszkopt, najpierw brzoskwiniową , później malinową. Chłodzimy kilka godzin.
Komentarze