Tort z mięsa

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tort z mięsa znakomicie nadaje się na przyjęcie dla gości.

Składniki:

  • ● 15 dag ryżu
    ● 300 ml bulionu
    ● 40 dag mielonego mięsa
    ● 2 cebule
    ● 2 łyżki twarogu
    ● 2 jajka
    ● pieprz
    ● sól
    ● 2 łyżki masła
    ● ząbek czosnku
    ● 25 dag tłustego białego sera
    ● 1/4 litra kremówki
    ● 1,5 szkl. siekanych ziół
    ● 1/2 łyżeczki cukru
    ● 2 łyżeczki soku z cytryny
    ● 6 pomidorków
    ● pęczek natki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tort z mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w bulionie.
    Cebule kroimy, mieszamy
    z mięsem, twarogiem, jajkami
    i ryżem, przyprawiamy. Wykładamy
    do natłuszczonej
    masłem tortownicy, pieczemy
    ok. 70 minut w 150 °C.
  • 2. Biały ser ubijamy z kremówką,
    dodajemy czosnek
    roztarty z solą, zioła, cukier
    i sok. Tort kroimy na 2 krążki
    i przekładamy kremem, posypujemy
    natką. Brzegi i wierzch
    smarujemy kremem. Dekorujemy
    pomidorami i kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować