Tort z malinową pianką

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Przepis na to pyszne ciasto dostałam od mamy

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    Biszkopt:
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    6 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Pianka:
    2 szklanki mleka
    2 op. bitej śmietany w proszku
    4 łyżki żelatyny
    1 op. galaretki malinowej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Biszkopty Galaretki

Tort z malinową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Jajka ubić z cukrem. Wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ciasto wlać do włożonej papierem do pieczenia formy (okrągła). Piec około 45 minut w temp. 180 stopni C.
  • 2. Pianka:
    Do mleka dodać bitą śmietanę w proszku, zmiksować. Wlać rozpuszczoną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatynę. Dodać rozpuszczoną w gorącej szklance wody galaretkę.
  • 3. Tort:
    Ostudzony biszkopt przekroić na pół np. nitką. Spód włożyć do tortownicy, zapiąć formę, wylać połowę tężejącej pianki, położyć na nią kolejną warstwę biszkoptu, następnie wylać na biszkopt kolejną warstwę pianki. Odstawić do lodówki a potem udekorować wg uznania. U mnie wiórki kokosowe i niezapominajki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.78 (9 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik z pianką malinową

To może cię zainteresować