Tort z masą owocową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Białka ubic na sztywno, dodac żółtka z cukrem - ubic.Wymieszac delikatnie z mąkami i proszkiem dp. Upiec w dowolnym kształcie w zależności od planowanej dekoracji.
Piec tem 180 C ok. 30 min. Po upieczeniu przeciąc na 3 części.
Jabłka obrac, zetrzec na tarce i dużych oczkach. Pomarańcze obrac, pokroic na kawałki. Wodę zagotowac z cukrem, dodac owoce. Wymieszac i gotowac do lekkiego zgęstnienia. Waypac galaretkę i dokładnie wymieszac. Masę odstawic do ostygnięcia, a następnie do lodówki by zastygła.
MASA ŚMIETANOWA:
- 350 ml. śmietany 30%
- galaretka rozpuszczona w 1 szkl. wody
Śmietanę ubic i dodac tężejącą galaretkę
N a pierwszy krążęk ciasta wyłożyc masę owocową, przykryc biszkoptem, na biszkopt masa śmietanowa i ostatni krążek ciasta.
Komentarze