Tort z kremem kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować 2 biszkopty. Oba pieczemy w tortownicy 24 cm. Ciemny - 40 minut w 170 stopniach, jasny 15 minut w tej samej temperaturze. Ciemny przekrawamy na 3 krążki, jasny na 2.
2.Całe jajka ubić z cukrem na parze, a następnie wystudzić. Masło utrzeć do białości i dodawać partiami wystudzone jaja.
3.Kakao zalać wrzątkiem i wystudzić. Połączyć z masą. Do kremu wlać spirytus i wymieszać.
4.Do mocnej, wystudzonej herbaty dodać sok z cytryny. Krążki biszkopta nasączać i przekładać kremem.
5.Resztę kremu rozsmarować na bokach i wierzchu tortu. Orzechy i biszkopty zmielić i udekorować nimi boki tortu. Wierzch tortu udekorować wedle uznania.
Komentarze