Tort z garbusem na 18 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników upiec biszkopt, wystudzić, przekroić na połowę i nasączyć herbatą.
2.Ananasa odsączyć. Sok uzupełnić zimną wodą tak, aby w sumie było 500 ml. Część odlać, rozmieszać budyń i cukier, resztę zagotować. Ugotować budyń, przykryć garnek pokrywką i odstawić do ostygnięcia, mieszając co chwilę. Masło utrzeć do miękkości, następnie ucierając dodawać zimny budyń. Ananasa drobno pokroić, wmieszać do kremu. `Krem podzielić na połowę i jedną część rozsmarować na biszkopcie.
3.Białka ubić z solą i pudrem na sztywno. Dodać kokos, wymieszać. Przelać do formy wyłożonej papierem. Piec około 20 minut w 150*C, a później przez około 10 minut w 170*C. Wystudzić, delikatnie zdjąć papier, przełożyć na krem, docisnąć. Posmarowac drugą połową kremu, przylożyć biszkoptem.
Udekorować.
Komentarze