Trot z bitą śmietaną i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: oddzielić żółtka od białek, białka ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę, dodać pozostałe osobno zmiksowane składniki do piany, lekko zamieszać łyżką, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, piec 40 minut w 180 stopniach, dobrze wystudzić, wystudzony placek przekroić na 3-4 części, każdą część dokładnie nasączyć wodą z cytryną.
2.KREM: kremówkę ubić na najwyższych obrotach dodając od razu pozostałe składniki.
3.NA KONIEC: na 1 placek wyłożyć porcję dżemu i bitej śmietany, położyć na to 2 placek, zrobić to samo co z pierwszym, położyć 3 placek, następnie czynność powtórzyć oprócz nakładania dżemu, łącznie z posmarowaniem boków tortu, udekorować według uznania, schłodzić w lodówce.
Komentarze