Tort z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec 4 biszkopty dwa białe i dwa ciemne;białka ubić.dodać cukier i żółtka, ciągle ubijając.Dodać pozostałe składniki.Piec 20 min.Do ciemnych dodać 3 łyżki kakao.Galaretki rozpuścić w szklance wody poczekać jak stężeją.MASA:śmietanę 36% ubijać mikserem na puszystą masę dodając tężejącą galaretkę i trochę cukru.Na spodzie 1 biszkopt ciemny posmarować bitą śmietaną i wyłożyć owocami pokrojonymi w kostkę,nałożyć 2 biszkopt jasny wysmarować go dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną,kładziemy 3 biszkopt ciemny również smarujemy bitą śmietaną i wykładamy owoce,kładziemy 4 biszkopt jasny smarujemy bitą śmietaną i dekorujemy według własnego uznania.
Komentarze