Tort z bitą śmietaną

4.5 (188 ocen)

Tort jest łatwy w przygotowaniu.Robię go zawsze na urodziny nie tylko mojej córeczki.Jest pyszny więc robię go na dużej blaszce o wymiarach 30/40.

Składniki:

  • BISZKOPT NA 1/5porcji;;5 jajek,6 łyżek mąki ziemniaczanej,0.5 szkl mąki pszennej,0,75 dkg cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,4.5 łyżki oleju, kakao.MASA Z BITEJ ŚMIETANY:4 śmietany 36% ,2 galaretki cytrynowe ,OWOCE:1 puszka ananasów,1 puszka brzoskwiń w syropie, drzem z czarnej porzeczki.DEKORACJE:czekoladowe listki,cukrowe róże
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec 4 biszkopty dwa białe i dwa ciemne;białka ubić.dodać cukier i żółtka, ciągle ubijając.Dodać pozostałe składniki.Piec 20 min.Do ciemnych dodać 3 łyżki kakao.Galaretki rozpuścić w szklance wody poczekać jak stężeją.MASA:śmietanę 36% ubijać mikserem na puszystą masę dodając tężejącą galaretkę i trochę cukru.Na spodzie 1 biszkopt ciemny posmarować bitą śmietaną i wyłożyć owocami pokrojonymi w kostkę,nałożyć 2 biszkopt jasny wysmarować go dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną,kładziemy 3 biszkopt ciemny również smarujemy bitą śmietaną i wykładamy owoce,kładziemy 4 biszkopt jasny smarujemy bitą śmietaną i dekorujemy według własnego uznania.

Porady

Biszkopty najlepiej nasączyć syropem z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować