Tort wędkarz

4.5 (152 ocen)

  • 3 godz.

Tort urodzinowy z dekoracją z masy cukrowej

  • 3 godz.

Składniki:

  • Biszkopt z 10 jaj :
    jajka
    mąka
    cukier
    ocet
    olej

    krem z bitej śmietany i budyniu z masłem:
    śmietanka 30-36% 400 ml
    2 tabliczki białej czekolady
    dwa ugotowane budynie śmietankowe
    2 kostki masła
    cukier

    dekoracja :
    masa cukrowa
    galaretka
    wiórki kokosowe
    paluszki
    mak
    cukierki kamyczki
    barwniki spożywcze

Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort wędkarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiecz biszkopt na prostokątnej blaszce. Odstaw do przestynięcia.
    Przekrój na 4 części.
  • 2. Na krem:
    Zagotuj śmietankę z czekoladą, odstaw do ostygnięcia, najlepiej w lodówce, ubij jak się schłodzi.
    Ugotuj budyń z cukrem, przestudź do temp. pokojowej, masło utrzyj np. w malakserze, dodawaj po łyżce przestudzonego budyniu.
    Połącz ubitą śmietankę i krem budyniowy.
  • 3. Przełóż biszkopt kremem. Zostaw trochę kremu do wysmarowania tortu z zewnątrz. Ułóż dekoracje, na koniec lej już prawie stężałą galaretkę.
    Część wiórków zabarwić na zielono by uzyskać efekt trawy. Paluszki u góry oblepić masą cukrową, obtoczyć w maku by stworzyć pałki wodne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować