Tort waflowy

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Ten torcik to szybki i tani sposób na małe co nie co.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 wafle
    2 powidła śliwkowe
    masa krówkowa
    margaryna Kasia
    opakowanie okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort waflowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć na gładko, nastepnie stopniowo dodawać masę krówkową ciagle ucierając aż powstanie jednolita masa.
    Cztery kwadraciki wafla przekładamy kolejno powidłem śliwkowym.
    Na czwartym wykładamy cienką warstwę masy a na nią układamy biszkopty.
    Na biszkopty nakładamy pozostałą część masy i nakładamy kolejny wafel.
    Na górę nakładamy kolejne 4 warstwy z powidłem śliwkowym.
    Odstawiamy w chłodne miejsce żeby masa stężała.

Porady

Ten torcik można przekładać dowolną ulubioną masą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować