Krem:1 duży kisiel lub 2 małe,1szklanka cukru,1 kostka masła,1 żółtko,truskawki świeże lub mrożone,2 dowolne galaretki.Biszkopt: 4 jajka,1 łyżeczka proszku do pieczenia,niepełna szklanka mąki i cukru,
Tort truskawkowy z kiślem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem: kisiel ugotować w 1/2 porcji wody podanej na opakowaniu.Utrzeć masło i do masła dodawać ostudzony kisiel,pod koniec miksowania dodać świeże lub mrożone rozdrobnione truskawki.Biszkopt:Jajka i cukier miksować aż do zgęstnienia i potem dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę.Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Gdy biszkopt ostygnie to go kroimy na pół i wykładamy krem i przykrywamy biszkoptem i zalewamy galaretką.
Porady
Na wierzch można dodać świeże truskawki i zalać galaretką.
Komentarze