1.Biszkopt: Jajka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty krem, przestudzić, do masy jajecznej przesiać mąkę z kakao, budyniem i proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Kwadratową formę (35x35 cm) oraz formę serce o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowane formy napełnić ciastem. Piec ok 25-30 minut w 170 st. C. Po upieczeniu blaty przekroić na pół.
2.Krem: 1,2 litra mleka zagotować, pozostałe składniki kremu (oprócz masła) zmiksować i wylać na wrzące mleko, ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem na krem. Powstały krem podzielić na pół. Jedną część pozostawić białą a drugą rozdzielić do 3 miseczek i każdą z nich zabarwić barwnikami spożywczymi. Zamiast brązowego barwnika można użyć kakao)
Komentarze