Tort Snickers

4.5 (192 ocen)

Czekolada, orzech, kokos – czyli niezawodne trio na pyszny, słodki i efektowny tort.

Składniki:

  • CIASTO:
    8 jajek
    25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne)
    25 dag mąki
    25 dag cukru
    Mały proszek do pieczenia
    Łyżka oleju

    BLAT KOKOSOWY:
    6 białek
    6 łyżek cukru pudru
    50g wiórków kokosowych

    MASA:
    4 jajka
    ½ szklanki cukru pudru
    250g masła
    Słoik kremu Snickers (450g)

    DEKORACJA:
    3 batony Snickers
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Tort snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu białka. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić i przekroić na dwa placki.
  • 2. Blat kokosowy: Białka ubij, dodając cukier puder i na końcu wiórki. Piecz w tortownicy na złoty kolor w 200 stopniach C.
  • 3. Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita.
    Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować