Tort śmietanowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną
pianę. Dodajemy cukier i ubijamy,
aż cukier się rozpuści. Dodajemy żółtka i miksujemy. Mieszamy
z obiema mąkami oraz
proszkiem do pieczenia. Ciasto
wlewamy ciasto do prodiża
i pieczemy 40 minut.
2.Ubijamy śmietanę przez
chwilę, dodajemy cukier puder
i śmietanki fix i ubijamy, aż masa
będzie gęsta i sztywna. Dodajemy
aromat.
3.Brzoskwinie kroimy w drobną
kosteczkę.
4.Biszkopt przekrawamy na
4 krążki. Dolny nasączamy ponczem,
smarujemy kremem i wykładamy
trochę pokrojonych
brzoskwiń. Przykrywamy krążkiem
biszkopta, nasączamy,
smarujemy kremem i wykładamy
brzoskwinie. I tak do końca.
Wierzch i boki tortu smarujemy
kremem. Do dekoracji można
użyć dowolnych owoców.
Komentarze