Tort śmietankowy z bitą śmietaną

4.5 (149 ocen)

  • 40 min

Wspaniale wygląda i naprawę wyśmienicie smakuje.Puszyste biszkoptowe ciasto przełożone bita śmietana i owocami.

  • 40 min

Składniki:

  • Upiec jasny biszkopt:
    6 białek( utrzepać )
    6 żóltek
    1 szkl cukru
    4 budynie śmietankowe
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort śmietankowy z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. dodać budynie (ja to robię na bardzo wolnych obrotach miksera).

Porady

Zamiast mąki budynie wtedy biszkopt jest pulchny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować