1.Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, miksując dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczeniem i budyniem, czekoladę posiekać - składniki połączyć z masą jajeczną.
Piec 40 minut w temperaturze 170 stopni w tortownicy o średnicy 23 cm.
2.Masa: Całe jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a następnie ubijać na parze aż będą gorące. Wystudzić co jakiś czas mieszając.
Kawę zalać odrobiną wrzątku, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić.
Masło utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać wystudzone jajka. Kiedy połączą się z masłem dodać kawę i spirytus.
3.Biszkopta przekroić na 3 części, nasączyć, przełożyć masą kawową.
4.Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić i połączyć z bitą śmietaną. Tak przygotowana masę rozsmarować na bokach i wierzchu tortu. Boki obsypać płatkami migdałowymi, a wierzch udekorować perełkami.
Komentarze