1.Biszkopt: ubijając białka, dodajemy cukier i żółtka. Mieszamy z mąkami i proszkiem. Rolady: składniki ciasta mieszamy, dzielimy na pół. Ciasta pieczemy oddzielnie 15-20 min w 180 °C (w formie 22x37). Galaretki rozpuszczamy, dodając mniej wody niż na opakowaniu.
2.Krem: żółtka ucieramy z cukrem i mąkami. Powoli wlewamy do gotującego się mleka z cukrem wanil. Zimne ucieramy z masłem. Dzielimy na 3 części.
Dwiema smarujemy placki. Na brzegu każdego kładziemy pasek czerwonej galaretki (resztę odkładamy) i zwijamy.
3.Rolady kładziemy na biszkopcie posmarowanym resztą masy (równolegle wzdłuż boków). Brzoskwinie wkładamy w środek, kroimy na nie resztę czerwonej galaretki i zalewamy pomarańczową galaretką. Rolady smarujemy polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Komentarze