1.Krem I: budyń gotujemy na mleku, studzimy. Margarynę z cukrem ucieramy na puch, dokładnie mieszamy z budyniem.
2.Krem II: margarynę ucieramy na puch i stopniowo mieszamy z kremem orzechowo-czekoladowym.
3.Z prostokątnych biszkoptów wykrawamy tułów ślimaka, okrągłe biszkopty posłużą za muszlę. Biszkopty przekrawamy na 3 placki.
4.Spód tułowia i muszli smarujemy dżemem. Pozostałe placki nasączamy ponczem. Wykładamy po placku na spód tułowia i muszli, smarujemy ciemnym kremem. Przykrywamy pozostałymi plackami. Muszlę przykładamy do tułowia. Wierzch i boki ślimaka smarujemy jasnym kremem.
5.Muszlę posypujemy czekoladą i spiralnie układamy kolorowe drażetki. Tułów wykładamy pomarańczowymi drażetkami i ciasteczkami w czekoladzie.
Żelki nabijamy na wykałaczki i wbijamy w ciasto.
Komentarze