Tort serce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo prosty i szybki w wykonaniu tort na każdą okazję

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny:
    4 jajka
    3/4 szkl. maki pszennej
    1/2 szklanki maki ziemniaczanej
    1/2 opakowania proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka cukru kryształ
    skórka starta z cytryny
    Biszkopt ciemny:
    4 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki kakao
    1/2 szkl mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka cukru kryształ
    Masa:
    2 budynie waniliowe
    3 szklanki mleka
    1 margaryna
    30 dkg chałwy waniliowej

Tort serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, mąki i proszek wymieszać razem.
    Białka ubić na sztywną pianę dodawać po troszeczkę cukru oraz cukier waniliowy, dodać zółtka dobrze wymieszać. wymieszać z pozostałymi składnikami wylać na blachę o wymiarach 24 cm( kwadrat)

Porady

Biszkopt kwadratowy oraz okragły przeciąć na pół posmarować masą .Kwadratowy biszkopt ustawić w pozycji romba, okrągły biszkopt przeciąć wzdłuż ustawić po bokach jasnego biskopta tak aby powstało serce. udekorować według uznania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy