1.Biszkopt: Mąkę i kakao przesiać i wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na średnich obrotach miksera. Następnie dodawać żółtka i dalej miksować. Po dodaniu wszystkich żółtek do piany wsypać mąkę wymieszaną z kakao. Delikatnie wmieszać suche składniki.Powstałą masę przelać do tortownicy o wyłożonej papierem do pieczenia . Piec około 30-35 minut w 180 st.C
Krem :
Batoniki rozpuścić w małej ilości śmietanki 30% od czasu do czasu mieszając.Wystudzić, resztę śmietany ubić razem z wystudzoną masą milky way. Tak powstałą śmietanę dodać do serka mascarpone i delikatnie wymieszać. Podzielić na 2 części.
Z wystudzonego biszkopta wyciąć kształt serca i podzielić na 3 blaty. Każdy z blatów nasączyć i posmarować 1/2 kremu - do jednej części kremu dodać kokos.
Gotowy tort posmarować pozostałym kremem.
Z każdej strony posypać obficie kokosem. Udekorować górę wg. uznania wybranym kwiatem i kulkami . Smacznego !
Porady
Do dekoracji tortu można użyć dowolnej kompozycji kwiatowej. U mnie goździki wzorowane z internetu.
Komentarze