1.Biszkopty
białka ubić z cukrem
dodać żółtka
mąkę przesianą z proszkiem
1 biszkopt pieczemy na prostokątnej blasze
drugi w tortownicy
Prostokątny biszkopt przecinamy na 3 placki
każdy nasączamy wodą mineralną z cytryną i przekładamy masą kawową
okragły biszkopt przecinamy na 3 placki nasączamy i przekładamy masą chałwową
Masa chałwowa
budyń gotujemy wg przepisu z dodatkiem maki ziemniaczanej i pszennej
studzimy.Dodajemy po kawałku masła i na koniec pokruszonachałwę cały czas ucierając aż do uzyskania puszystego kremu
masa kawowa
budyń gotujemy jw.dodajemy po kawałku masło i zmieloną kawę aż do uzyskania puszystego kremu.
Biszkopt prostokątny obkładamy żółtą masą cukrową(boki czerwoną)
na wierzch kładziemy przełożony biszkopt okrągły z wyktojonym kawałkiem i obkładamy wszystko żółtą masą cukrową(boki czerwoną).Możnauformować małe myszki również z masy cukrowej innego koloru i połozyć na "serze"
Komentarze