Tort ser

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tort mieszany-chałwowo-kawowy

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 biszkopty po
    10 jaj
    1,5szkl maki pszennej
    0,5szkl maki ziemniaczanej
    2łyzeczki proszku do pieczenia
    1 szkl cukru
    Masa chałwowa
    1 litr mleka
    2 budynie toffi
    1 łyzka maki ziemniaczanej
    1 łyzka maki pszennej
    0,5kg chałwy
    2 kostki masła
    Masa kawowa
    1 litr mleka
    2 budynie śmietankowe
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej (dodatkowo zmielonej)
    2 kostki masła




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort ser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty
    białka ubić z cukrem
    dodać żółtka
    mąkę przesianą z proszkiem
    1 biszkopt pieczemy na prostokątnej blasze
    drugi w tortownicy
    Prostokątny biszkopt przecinamy na 3 placki
    każdy nasączamy wodą mineralną z cytryną i przekładamy masą kawową
    okragły biszkopt przecinamy na 3 placki nasączamy i przekładamy masą chałwową
    Masa chałwowa
    budyń gotujemy wg przepisu z dodatkiem maki ziemniaczanej i pszennej
    studzimy.Dodajemy po kawałku masła i na koniec pokruszonachałwę cały czas ucierając aż do uzyskania puszystego kremu
    masa kawowa
    budyń gotujemy jw.dodajemy po kawałku masło i zmieloną kawę aż do uzyskania puszystego kremu.
    Biszkopt prostokątny obkładamy żółtą masą cukrową(boki czerwoną)
    na wierzch kładziemy przełożony biszkopt okrągły z wyktojonym kawałkiem i obkładamy wszystko żółtą masą cukrową(boki czerwoną).Możnauformować małe myszki również z masy cukrowej innego koloru i połozyć na "serze"
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować