Tort sałatkowy

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oprócz tradycyjnych potraw, często serwuję rodzinie bardziej wymyślne smakołyki.

Składniki:

  • ● 40 dag żółtego sera
    ● kilka łyżek majonezu
    ● duża cebula
    ● 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    ● 4 jajka ugotowane na twardo
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● 1/2 czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Tort sałatkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE
    1. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Tuńczyka osączamy. Jajka siekamy.
    2. W tortownicy układamy kolejno warstwy, każdą lekko dociskając: żółty ser, majonez, cebula, tuńczyk, majonez i jajka.
    3. Paprykę i natkę osobno siekamy. Wierzch sałatki smarujemy cienką warstwą majonezu. Dekorujemy papryką i natką. Wkładamy na 12 godzin do lodówki.

Porady

RADY Ewy Poredy Jeśli tort odpowiednio schłodzimy, łatwiej uda się go pokroić na kawałki. Składniki sałatki są tak skomponowane, że nie musimy dodawać do niej żadnych przypraw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Sałata Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować