Tort Rafaello

4.5 (178 ocen)

  • 60 min

Ten tort smakuje jak oryginalne Rafaello ze sklepu, tylko jest troszeczkę większe.

  • 60 min

Składniki:

  • - 400g wiórków kokosowych
    - 400g masła
    - 400g cukru
    - 500g mleka w proszku
    - 250ml wody
    - 4 płaty wafli tortowych
    - 200/250g migdałów w całośc
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wodę zagotowujemy, rozpuszczamy w niej cukier, studzimy.

    2. Po ostudzeniu dodajemy bardzo drobno pokruszone wafle, mleko w proszku, miękkie masło, migdały i 200g wiórków kokosowych. Wszystko miksujemy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min., by masa stężała.

    3. Następnie miskę w kształcie półkuli wykładamy folią spożywczą i przekładamy do niej masę i dobrze ugniatamy, aby wyszła nam półkula bez dziur. Następnie całość wyjmujemy z miski i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i wkładamy jeszcze na ok. 15 min. do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować