Tort princessa z dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę ok. 15 min. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito i delikatnie mieszamy z masą z jajek. Wlewamy do tortownicy. Pieczemy ok. 50 minut(najpierw w 160 stopniach, a gdy ciasto wyrośnie zwiększamy do 180 stopni).
2.Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 krążki. Każdy skrapiamy sokiem z ananasa.
Masa: śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i śmietan-fix. Batony kruszymy lub ścieramy na tarce z dużymi oczkami, ananasy kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do bitej śmietany i wszystko razem mieszamy.
3.Pierwszy krązek smarujemy dżemem i przekładamy masą. Ostatni krążek i boki smarujemy tylko bitą śmietaną, posypujemy wiórkami kokosowymi, dekorujemy owocami.
Komentarze