Tort princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt; jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę ok. 15 min. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito i delikatnie mieszamy z masa z jajek. Wlewamy do tortownicy. Pieczemy ok. 50 min ( najpierw 160 stopniach a gdy ciasto wyrosnie zwiekszamy temp. Do 180 stopni C.)
Ostudzony Biszkopt przekrajamy na 3 krążki. Każdy skrapiamy sokiem z ananasa. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder i śmietan-fiksy. Batony kruszymy, ananasy kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do bitej śmietany. Mieszamy. Krążki przekładamy masą. Ostatni krążek i boki smarujemy tylko bitą śmietaną. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Dekorujemy owocami .
Smacznego
Komentarze