TORT POEZJA

4.5 (156 ocen)

  • 20 min

Ten tort przygotowałam w ciągu 20 minut. Jest zrobiony z gotowychproduktów. Łatwy do przyrządzenia dla osób które stawiają pierwszekroki w kuchni. Smak nieziemski. Wyszedł przepyszny.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 gotowy biszkopt tortowy
    1 krem do tortów czekoladowy
    1 krem do tortów ajerkoniak
    1 polewa deserowa
    5 łyżek masy krówkowej (z puszki)
    1/2 słoiczka konfitury jagodowej
    kolorowe i srebrne perełki
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Tort poezja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort poezja 1. Przygotować kremy (w/g przepisu na opakowaniu) w dwóch osobnych miskach.
    Trochę kremu zostawić do ustrojenia. Dolny placek biszkoptowy
    posmarować
    masą krówkową. Na masie rozsmarować krem czekoladowy. Przykryć
    środkowym plackiem , posmarować go kremem ajerkoniakowym. Na kremie
    rozsmarować konfiturę jagodową. Zakryć górnym plackiem , lekko
    docisnąć. Biszkopt po boku posmarować cienko kremem ajerkoniakowym ,
    posypać kolorowymi perełkami. Polewę przygotować (w/g przepisu na
    opakowaniu) polać nią górę ciasta. Gdy zastygnie udekorować tort
    kremami używając szprycy do tortów oraz ozdobić srebrnymi perełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować