1.Biszkopt: jajka ubijamy
z cukrem. Dodajemy przesianą
mąkę i roztopione, schłodzone
masło. Mieszamy.
Przekładamy do tortownicy
o średnicy 28 cm i pieczemy
ok. 25 minut w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
170 °C. Studzimy.
2.Masa I: żółtka ucieramy
z 25 dag cukru na białą masę.
Wrzące mleko mieszamy
z cappuccino, a następnie
z żółtkami. Podgrzewamy,
nie zagotowując. Zdejmujemy
z ognia i mieszamy z żelatyną.
Studzimy. Śmietankę
ubijamy z resztą cukru i mieszamy
z masą cappuccino. Smarujemy biszkopt. Wstawiamy
do lodówki.
3.Masa II: 250 ml wrzątku
mieszamy z kawą, cukrem
i żelatyną. Studzimy. Polewamy
ciasto i schładzamy
4.Masę marcepanową rozwałkowujemy
i przykrywamy
wierzch tortu. Dekorujemy
pisakami, posypką i żelkami.
Komentarze