Tort Pina Colada

0 (0 ocen)

Błyskawiczny torcik, który jest bardzo orzeźwiający.

Składniki:

  • 200 g biszkoptów
    150 g masła
    kilka łyżew kokosu
    300 g serka naturalnego
    250 g jogurtu naturalnego
    400 ml mleczka kokosowego
    100 g cukru
    4 łyżki rumu 80 % (niekoniecznie)
    1 cukier waniliowy
    1 puszka ananasa w kawałkach
    4 łyżki żelatyny

Tort pina colada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty wkładamy do woreczka i za pomocą tłuczka miażdżymy je na malutkie kawałki.
    Masło topimy w rondelku, biszkopty wsypujemy do masła i dobrze ugniatamy, następnie wylepiamy nimi tortownicę o średnicy 22 cm, chłodzimy.
  • 2. Ser, jogurt, mleczko kokosowe, cukier, cukier waniliowy, kawałki ananasa ( oprócz kilku do dekoracji ) i rum mieszamy na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w podgrzanym soku z ananasa. 3 łyżki masy dodajemy do żelatyny , po czym łączymy wszystko delikatnie w całość. Wykładamy na spód, chłodzimy ok. 3 godzin. Dekorujemy kokosem i ananasem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy