1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy, nie przerywając wlewamy po 1 żółtku. Miksujemy i wyłączamy mikser.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Dodajemy olej i wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę 26x30 (tylko spód). Pieczemy w temp. 180 st. ok 30 min. Przekrawamy wzdłuż na pół i stylizujemy sylwetkę.
2.Z podanych składników przygotowujemy sernik wg przepisu, pamiętając, aby dać tylko 800 ml mleka. Część wlewamy do 2 takich samych salaterek i chłodzimy w lodówce, a drugą część dajemy między blaty biszkoptu. Wykładamy masę z salaterek, formując piersi.
3.Krem przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i smarujemy boki oraz cały wierzch tortu. Chwilkę schładzamy.
4.W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady oraz dodajemy mleko i masło. Czekamy aby trochę przestygła i polewamy piersi, robiąc biustonosz. Posypujemy czarno- białą posypką. Z perełek układamy dekolt i ozdoby stanika. Pisakiem piszemy napis. Całość schładzamy na 3 godziny.
Komentarze