Tort Pavlovej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Delikatny tort Pavlovej ze śmietaną i owocami

  • 2 godz.

Składniki:

  • Beza: 8 białek, 8 łyżek cukru
    Bita śmietana: 350 ml śmietany kremówki, pół szklanki cukru
    Owoce: mandarynki, pomarańcze, granat, banan

Tort pavlovej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Na blasze rozłożyć papier, a na nim ubite białka. Piec przez około 30-35 minut. Ostudzić. Ubić śmietanę wraz z cukrem. Na przestudzoną bezę ułożyć śmietanę i owoce

Porady

Śmietanę rozkładać tylko na ostudzony blat bezowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy