Tort pavlova z kremem kawowym i gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koło o średnicy około 25 cm.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić odrysowane koło.Koła musimy zrobić dwa.Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika.Krem;kawę zaparzyć gorącą wodą i schłodzić,jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ubijać tak długo aż cukier się rozpuści),margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.Na końcu dodać zaparzoną kawę (całość z fusami)i wymieszać. Na pierwszy krążek bezy rozłożyć 2/3 kremu kawowego i pokrojone w kostkę 3 -4 połówki gruszki.Przyłożyć drugą bezę lekko dociskając.Górę udekorować pozostałym kremem .Na kremie udekorować kawałkami gruszki i wiśniami.Przed podaniem trzymać w chłodnym miejscu.
Komentarze