Tort Pavlova z kremem kawowym i gruszkami

0 (0 ocen)

Delikatny,słodki ale jaki pyszny.

Składniki:

  • krem kawowy,
    1 kost margaryna,
    2 szt jajka,
    6 łyżek cukier,
    2 łyżeczki kopiaste kawa sypana,
    50 ml woda,
    beza,
    4 szt białka,
    250 gr cukier drobny,
    szczypta soli,
    1 szt gruszki w puszce,
    do dekoracji wiśnie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort pavlova z kremem kawowym i gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koło o średnicy około 25 cm.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić odrysowane koło.Koła musimy zrobić dwa.Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika.Krem;kawę zaparzyć gorącą wodą i schłodzić,jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ubijać tak długo aż cukier się rozpuści),margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.Na końcu dodać zaparzoną kawę (całość z fusami)i wymieszać. Na pierwszy krążek bezy rozłożyć 2/3 kremu kawowego i pokrojone w kostkę 3 -4 połówki gruszki.Przyłożyć drugą bezę lekko dociskając.Górę udekorować pozostałym kremem .Na kremie udekorować kawałkami gruszki i wiśniami.Przed podaniem trzymać w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować