Tort owocowy z murzynkami

4.5 (143 ocen)

  • 3 godz.

Torcik dzięki połączeniu pysznych owoców, biszkoptów, murzynków i galaretki nabiera szczególnego smaku! Ze stołu znika niesamowicie szybko!

  • 3 godz.

Składniki:

  • 6 galaretek: 2 cytrynowe, 2 pomarańczowe, 2 agrestowe
    wiórki kokosowe
    biszkopty
    paczka małych murzynków
    2 banany, 2 pomarańcze
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Galaretki

Tort owocowy z murzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rozpuszczamy galaretki: po dwa opakowania każdego rodzaju w pół litra wrzącej wody. Galaretki mieszamy i pozostawiamy do zgęstnienia.
    2. Na tortownicy o wymiarach: 25x25cm układamy biszkopty, a następnie murzynki.
    3. Obieramy owoce, kroimy na mniejsze części i układamy między murzynkami.
    4. Dodatkowo ozdabiamy plastrami pomarańczy i bananów.
    5. Zalewamy tężejącą galaretką w kolejnośći: agrestowe, cytrynowe, pomarańczowe.
    6. Po całkowitym zgęstnieniu galaretek ciasto wyciągamy na talerz, ozdabiamy wiórkami kokosowymi i pyszny torcik gotowy! Smacznego!

Porady

Można również dodać winogrona i owoce sezonowe, według upodobania. Unikajmy dodawania owoców, które w galaretce puszczają sok, jak np. kiwi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować