TORT NALEŚNIKOWY Z MIĘSEM MIELONYM

4.5 (177 ocen)

  • Średni

Tort naleśnikowy jest pyszny i ładnie się prezentuje.

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 10 sztuk
    - mleko: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - marchewka: 3 sztuki
    - mięso mielone: 50 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - ser żółty: 20 dekagramów
    - majonez: 5 łyżek
    - sól, pieprz, cukier do smaku: 1 szczypta
    - olej: 4 łyżki
    - natka pietruszki do dekoracji pęczek: 0.25 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tort naleśnikowy z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 2 jajek, mąki, mleka, gazowanej wody mineralnej oraz szczypty soli przygotuj gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut, a po tym czasie smaż na rozgrzanym oleju rumiane naleśniki.
  • 2. Pozostałe jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź i obierz. Przekrój na połówki, wydrąż żółtka i umieść w misce. Rozdrobnij. Białka zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Marchewki oczyść, umyj, wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj (5-8 minut). Wyjmij i przestudź. Dwie marchewki zetrzyj na tarce.
  • 4. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć rozdrobnione mięso mielone. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Dodaj obraną i posiekaną cebulę. Smaż często mieszając 10 minut.
  • 5. Dodaj starty na tarce ser i marchewki, wymieszaj. Smaż jeszcze 5 minut. Naleśniki układaj warstwami na talerzu przekładając masą mięsną. Ostudź. Cały tort posmaruj majonezem. Wierzch obsyp żółtkami i białkiem, boki białkami. Ozdób marchewkowymi kwiatkami i natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort naleśnikowy

4.5 (192 ocen)

Tort naleśnikowy

To może cię zainteresować