1.Biszkopt: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w okrągłej formie, w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić najpierw wzdłuż, a potem na pół.
Połówki biszkoptu ułożyć tyłem do siebie, żeby otrzymać kształt skrzydeł motyla.
2.Ubić śmietanę z dodatkiem cukru pudru i 2 opakowań śmietanfix. Biszkopt przełożyć bitą śmietaną i owocami. Cały wierzch biszkoptu posmarować bitą śmietaną i posypać trzecim śmietanfixem.
3.Pomiędzy połówki biszkoptu położyć banana i oprószyć go lekko kakao. Wbić w niego goździki jako czułki motyla.
Wierzch tortu ozdobić plasterkami kiwi i kolorowymi posypkami.
Przed podaniem tort schłodzić w lodówce.
Komentarze