1.Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodawać małymi porcjami cukier i nadal ubijać.Dodać po jednym żółtku i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.Mąkę z proszkiem przesiać przez sitko,a następnie po łyżce dodawać do ubitej piany.Na koniec dodać olej,wymieszać i wylać na tortownicę.Piec 30 min. w 180 stopniach.Ostudzony biszkopt przeciąć na 4 krążki,a następnie na pół.
Krążki nasączam przegotowaną wodą,wymieszaną z cukrem i kwaskiem cytrynowym.Pierwszy krążek smaruję dżemem,drugi gotowym kremem czekoladowym przyrządzonym wg.przepisu na opakowaniu,a trzeci kremem waniliowym.Pozostałe dwa gotowe kremy dzielę na trzy części i mieszam z barwnikami.Tak przyrządzonym kremem ozdabiam motylka.
Komentarze