TORT MONSTER HIGH

4.5 (191 ocen)

  • 2 godz.

Upieczony na urodziny 12-latki

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt duży (tortownica średnica 26cm)
    8 jajek
    tyle ile ważą jajka tyle mąki pszennej i cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    4 i 1/2 szklanki mleka
    3 budynie śmietankowe(bez cukru)
    1i1/2 szklanki cukru
    40dkg.masła miękkiego
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    5 łyżek wrzątku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort monster high - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort Monster High 1. Biszkopt
    Jajka ucieramy z cukrem na puch mikserem,jak masa jajeczna będzie już prawie biała dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i mieszamy drewnianą łyżką w jedną stronę!!
    Ciasto wlewamy do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy
    Pieczemy w 150'C (piekarnik ustawić na pieczenie samego dołu)jak biszkopt wyrośnie wtedy zwiększamy temperaturę na 180'C i włączamy termoobieg.Pieczemy około 1 godz.ale najlepiej do suchego patyczka.
    Po ostudzeniu przekrawamy na trzy blaty i pączujemy wedle uznania
    Ja zrobiłam sobie wodę z olejkiem waniliowym i łyżeczką cukru

    Masa:
    3 szklanki mleka gotujemy z cukrem w reszcie mleka rozmieszajmy budynie i ugotujmy.Ostudzić.
    Kawę zalać 5 łyżkami wrzątku i ostudzić
    Masło utrzeć mikserem dodając po łyżce budyniu,podzielić masę na pół i do jednej części dodać ostudzoną kawę.
    Napączowane blaty przełożyć masami i ładnie wykończyć tort do okoła pozostałą masą,wsadzić na noc do lodówki.
    Udekorować wedle uznania i pomysłowości
    Smacznego!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować