Tort monster high - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Jajka ucieramy z cukrem na puch mikserem,jak masa jajeczna będzie już prawie biała dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i mieszamy drewnianą łyżką w jedną stronę!!
Ciasto wlewamy do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy
Pieczemy w 150'C (piekarnik ustawić na pieczenie samego dołu)jak biszkopt wyrośnie wtedy zwiększamy temperaturę na 180'C i włączamy termoobieg.Pieczemy około 1 godz.ale najlepiej do suchego patyczka.
Po ostudzeniu przekrawamy na trzy blaty i pączujemy wedle uznania
Ja zrobiłam sobie wodę z olejkiem waniliowym i łyżeczką cukru
Masa:
3 szklanki mleka gotujemy z cukrem w reszcie mleka rozmieszajmy budynie i ugotujmy.Ostudzić.
Kawę zalać 5 łyżkami wrzątku i ostudzić
Masło utrzeć mikserem dodając po łyżce budyniu,podzielić masę na pół i do jednej części dodać ostudzoną kawę.
Napączowane blaty przełożyć masami i ładnie wykończyć tort do okoła pozostałą masą,wsadzić na noc do lodówki.
Udekorować wedle uznania i pomysłowości
Smacznego!!
Komentarze